2022-12-10
🥰今日同我嘅麵包控朋友,去咗依間主打酸種麵包嘅𝐛𝐚𝐤𝐞𝐫𝐲 𝐗 𝐜𝐚𝐟𝐞朝聖~👯♀️店内有多款烘焙食品選擇,全部以3種酸種麵團製作:裸麥|白裸麥|黑裸麥🖤麵包質感不但香脆煙韌,而且低糖,幾健康🌱🌞𝐂𝐚𝐟𝐞開放式設計,以薄荷牛油果綠色為主色,光猛舒服,而且好適合打卡💚🥖𝑺𝒐𝒖𝒓 𝑫𝒐𝒖𝒈𝒉 𝑪𝒓𝒊𝒔𝒑𝒔薄脆香口的𝐜𝐫𝐢𝐬𝐩𝐬,每片都烘得好香脆作為開胃前菜,好適合💖🐟𝑺𝒎𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑺𝒂𝒍𝒎𝒐𝒏 𝒐𝒏 𝑺𝒐𝒖𝒓 𝑫𝒐𝒖𝒈𝒉 ($𝟏𝟎𝟖.𝟎𝟎): 簡單好吃嘅配搭,煙三文魚搭上酸種麵包一定唔會差,忌廉芝士混在煙三文魚下💗煙三文魚的魚油好香,食落口感幾有層次旁邊仲有啲𝐬𝐨𝐮𝐫 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦同沙律🥗清新又開胃,好正(๑・ω-)~♥”🥓🧀𝑺𝒐𝒖𝒓 𝑫𝒐𝒖𝒈𝒉 𝑪𝒓𝒐𝒒𝒖𝒆 𝑴𝒐𝒏𝒔𝒊𝒆𝒖𝒓 𝒘/ 𝑹𝒖𝒄𝒐𝒍𝒂 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 ($𝟏𝟎𝟐.𝟎𝟎)傳統經典火腿芝士的組合,熱辣辣上枱🔥香噴噴,𝐬𝐨𝐮𝐫 𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡上有一層金黃色的芝士配上香脆的𝐬𝐨𝐮𝐫 𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡夾住一片一片鹹鹹香香的火腿真係食慾大增₍՞◌′ᵕ‵ू◌₎♡💛𝑴𝒊𝒍𝒍𝒆 𝑭𝒆𝒖𝒊𝒍𝒍𝒆 𝒘/ 𝑻𝒂𝒉𝒊𝒕𝒊 𝑽𝒂𝒏𝒊𝒍𝒍𝒂 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 ($𝟖𝟐.𝟎𝟎)超級
麵包質感不但香脆煙韌,而且低糖,幾健康🌱
🥖𝑺𝒐𝒖𝒓 𝑫𝒐𝒖𝒈𝒉 𝑪𝒓𝒊𝒔𝒑𝒔
薄脆香口的𝐜𝐫𝐢𝐬𝐩𝐬,每片都烘得好香脆
作為開胃前菜,好適合💖
簡單好吃嘅配搭,煙三文魚搭上酸種麵包
一定唔會差,忌廉芝士混在煙三文魚下💗
煙三文魚的魚油好香,食落口感幾有層次
旁邊仲有啲𝐬𝐨𝐮𝐫 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦同沙律🥗
清新又開胃,好正(๑・ω-)~♥”
傳統經典火腿芝士的組合,熱辣辣上枱🔥
香噴噴,𝐬𝐨𝐮𝐫 𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡上有一層金黃色的芝士
配上香脆的𝐬𝐨𝐮𝐫 𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡夾住一片一片鹹鹹香香的火腿
真係食慾大增₍՞◌′ᵕ‵ू◌₎♡
超級欣賞佢哋依款甜品,法式千層拿破崙
🤍一層層的酥皮夾上香濃奶香的𝐓𝐚𝐡𝐢𝐭𝐢 𝐕𝐚𝐧𝐢𝐥𝐥𝐚 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦
口感細緻酥脆,入口輕盈,甜而不膩
𝓓𝓲𝓿𝓲𝓷𝓮\(●´ϖ`●)/
🌰𝑪𝒉𝒆𝒔𝒕𝒏𝒖𝒕 𝑴𝒐𝒏𝒕 𝑩𝒍𝒂𝒏𝒄 ($𝟖𝟖.𝟎𝟎)
超級甜嘅栗子甜品,以蛋白脆餅做𝐛𝐚𝐬𝐞
入面有滿滿嘅奶油,表面擠上滿滿的栗子蓉
🤎栗子蓉幾香濃,中間仲有啲酸甜的紅莓醬
不過對於我哋嚟講整體就有少少過甜🤏🏻
我同朋友就唔係好接受到🤭
☕️𝑯𝒐𝒋𝒊𝒄𝒉𝒂 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 ($𝟒𝟑.𝟎𝟎)
🍫𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑽𝒊𝒆𝒏𝒏𝒐𝒔 ($𝟒𝟗.𝟎𝟎)
🤎伯爵茶𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞超級香滑,茶味淡淡的
入口香甜幼滑,幾推介~
📍 Sour Dough (灣仔)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓
#eatwithkeikei