2024-12-13
好差嘅體驗, 先講食物,牛腩湯完全冇牛味,豬大腸直情好似食一片冇味嘅薄片😂 車仔麵最簡單嘅麵亦都唔爽口,我哋分別叫咗兩個麵,兩個都唔好食。贏係贏喺裝修擺設,同埋唔算貴,學生level OK,如果十分滿分,我覺得嘢食水準係三分。員工大致上都有禮貌,係一位特別說話唔客氣,冇笑容都唔緊要喇,我明白飲食業辛苦(雖然冇人逼佢返工),同行有兩位老人家, 當時大約1:45,多人係理解, 我哋喺門口等嘅時候,我見入面有四張凳仔,上面放咗外賣盒,所以我都冇要求問可唔可以老人家坐喺嗰度等,但係門口一入去左手邊有一張空咗嘅櫈仔,我問佢老人家可唔可以攞嚟坐,佢竟然話唔可以🫥 其實我都有少少著😅但係另外一位waitress就nice好多就話雖然我哋四人枱, 但係其中兩張吉嘅兩人枱, 老人家可以坐住先。跟住到最終開始食嘅時候,我哋係三個人叫咗兩碗麵 (一位後join),唔客氣嗰位又走嚟大聲語氣好差甘講 「唔得呀! 呢度有最低消費」有最低消費唔緊要,但可以客氣啲講,佢講嘅時候好似我嚟攞佢著數咁!我咪問佢最低消費幾多錢一位囉,因為我哋又叫咗好多餸又有飲品,加埋都應該夠。跟住佢無動於衷,冇幫我計,就咁企喺度望住我自己數
跟住到最終開始食嘅時候,我哋係三個人叫咗兩碗麵 (一位後join),唔客氣嗰位又走嚟大聲語氣好差甘講 「唔得呀! 呢度有最低消費」有最低消費唔緊要,但可以客氣啲講,佢講嘅時候好似我嚟攞佢著數咁!我咪問佢最低消費幾多錢一位囉,因為我哋又叫咗好多餸又有飲品,加埋都應該夠。跟住佢無動於衷,冇幫我計,就咁企喺度望住我自己數手指😅 最終其實係爭三蚊就夠,求其加多個餸都ok,但佢態度好差,我另一位朋友就決定離場,而叫咗麵嘅我哋就求其食咗啲餸就走咗喇,因為都幾難食。
究竟點先可以做到做車仔麵,但係牛腩湯冇牛腩味,豬大腸冇豬大腸味,重點係個麵唔爽, 唔爽!仲衰過喺外國s唐人街食嘅quality。
但如果係揼出嚟畀人打卡嘅,咁ok Go ahead。真係為咗食一碗靚嘅車仔麵而去, 就唔好喇。