2018-02-25 88 瀏覽
星期六一支公原先打算一蘭,快快手食碗拉麵速戰速決,點知勁排隊條龍長到出門口,秒速放棄,然後行下行下去左寶勒行揾食。以為可以食個平平地嘅下午茶,點知冇緣因爲下午茶3點先開始。最後嗌個lunch set午市套餐安格斯牛肉配金邊粉,加$8飲杯鮮青檸菊花茶。湯底好濃厚,入口辣辣地幾好味。三樣餸有牛肉、牛肋條、牛丸。最好食當然係安格斯牛肉,一碗普通嘅泰國粉麵食到咁嘅質素嘅牛肉,係滿足嘅!牛丸同牛肋條就好普通。最可惜係個金邊粉,痴住晒一舊舊又唔滑真係唔係我杯茶!唔知好彩定唔好彩?粉嘅份量又唔多咁就唔駛浪費啦😂最最後,杯青檸菊花茶都唔吸引我,啲啲菊花味都冇,只有酸酸嘅青檸汁。埋單hkd76其實真係仲有其他選擇嘅🤭

安格斯牛肉船麵