買咗韓嘉嵐嘅團購。間舖嘅設計似日式餐廳, 裝修好新淨, 有大量卡位, 枱與枱之間有足夠距離, 坐得好舒服, 侍應生大部份係韓藉, 衹能說簡單英語, 幾有禮貌。食品方面, 前菜係 standard 款式, 質素 OK, 小食有韓式煎餃, 火侯控制得好, 夠熱但冇煎過龍, 外皮軟滑, 幾好食。而烤牛肉飯就最好味, 我對韓國菜一知半解, 唔知佢哋用咗乜嘢調味料, 祇係覺得牛肉好入味, 口感同味道俱佳。由於我 2:30pm 入座, 有雪糕送。係綠茶雪糕, 佢嘅顏色係好深綠色, 同我以前見過嘅綠茶雪糕唔同, 初初食覺得淡而無味, 點知跟住就有驚喜, 覺得綠茶味不斷滲出, 食完晒之後嘅幾分鍾綠茶味仍然未散, 呢個綠茶雪糕可算係既 subtle 而兼且有性格, 我從前係未試過! Like.

2012-03-24
用餐優惠