無得去旅行,但又掛住韓國,可以做d咩?唯有去食下韓國菜啦!呢間餐廳系韓國人開既,店員都差吾多全部都系韓國人。店內亦會播住K-pop MV,即刻有身處系韓國既感覺一入到去會見到靠牆果邊有一排座位,整到好似自修室咁,每一格都貼有吾同韓星既相,而我地咁岩就坐到Blackpink果格我地兩個人叫左三樣野食,加兩杯飲品。但我地低估左佢既份量,最後都食吾晒要打包鐵板秘製調味燉雞|ᴴᴷᴰ228上台時系連埋gas 爐一齊上,需要煮多大約5-7分鐘先食。我地煮既時候掛住食其他野,無攪下佢,結果有d痴底so sad😂雞肉既份量好多,肉質幾嫩滑。另外我最中意既系佢既菜同冬粉,索晒d汁好入味,超正!甜辣無骨炸雞|ᴴᴷᴰ120(半份)半份大約有6舊雞,都幾大件。呢個吾系幾辣,甜甜地咁。外層好香脆,雞肉亦都吾會好乾爭爭。另外佢會配埋黃芥末同沙律醬比客人點,仲有酸蘿蔔可以解膩。韓式炒年糕|ᴴᴷᴰ158呢個又系好大份!同出面既炒年糕一樣,都不外乎系果d配料(拉麵、年糕、魚糕、蛋、泡菜、洋蔥)。辣度比起頭先既炸雞高,吾食得辣要注意。最好趁熱食,一凍左就會乾同痴埋一舊。士多啤梨奶昔|ᴴᴷᴰ65朋友簡左呢個,對我黎講甜左d

我地兩個人叫左三樣野食,加兩杯飲品。
但我地低估左佢既份量,最後都食吾晒要打包

鐵板秘製調味燉雞|ᴴᴷᴰ228
鐵板秘製調味燉雞

甜辣無骨炸雞|ᴴᴷᴰ120(半份)
甜辣炸雞

韓式炒年糕|ᴴᴷᴰ158
炒年糕

最好趁熱食,一凍左就會乾同痴埋一舊。

士多啤梨奶昔|ᴴᴷᴰ65
朋友簡左呢個,對我黎講甜左d。

柚子米酒|ᴴᴷᴰ78
柚子配米酒我覺得幾夾

今次叫既食物味道都吾錯,但個人覺得價錢就有d進取😂 不過好在佢既燉雞同炒年糕份量都好多,心理會平衡番d
鐵板秘製調味燉雞
甜辣炸雞