朋友早排介紹我食呢間呢間位於旺角鬧市中嘅樓上韓式餐廳,主打燉雞同炸雞🐓 亦有多款韓國料理,如醬油蟹,部隊鍋,人參雞湯等👀 由韓國人主理,味道可謂夠正宗😺 餐廳有卡位,環境都唔逼幾闊落,適合同朋友聚會👭🏻點餐前我都諗緊叫燉雞定炸雞好,問咗朋友意見我就決定試試個炸雞~ 點餐後店員就會放低幾款前菜,前菜有泡菜、芽菜同青瓜😏♥ 辣味炸雞 $98即叫即炸😉 佢哋嘅炸雞係無骨嘅,半份嘅份量都唔少,仲有香脆炸薯條,份量都夠2-3人share😏 炸雞外皮較厚,炸得香脆乾身👌🏻 我揀咗甜辣汁,甜味比辣味出,炸雞上面淋上大量醬汁,每一嚿都沾滿醬汁,但依然保持到脆度👀 叫炸雞仲會配埋個沙律🥙♥ 煙肉泡菜煎餅 $98煙肉+泡菜煎餅呢個配搭真係未食過,有別於傳統泡菜煎餅~ 煎餅唔會太厚,邊位同表面酥脆,中間位置餅皮較有彈性,啖啖都食到泡菜!加埋醬油幾開胃😛♥ 青提梳打 $32 & 百香果梳打 $32解膩之選😸 青提梳打有新鮮青提果肉喺底,幾清甜🥤 百香果梳打入面有加柚子蜜,比青提梳打相對甜啲👀💬 總結呢度午市免加一,價錢合理~
點餐後店員就會放低幾款前菜,前菜有泡菜、芽菜同青瓜😏
♥ 辣味炸雞 $98
炸雞仲會配埋個沙律🥙
♥ 煙肉泡菜煎餅 $98
♥ 青提梳打 $32 & 百香果梳打 $32

💬 總結
呢度午市免加一,價錢合理~