2023-03-26
今日嚟到紅磡行街,之後就搵吓有啲乜嘢好嘢食,見到有間韓國菜就立即想食醬油蟹,所以就入咗去食下😋😋😋入邊嘅餐廳職員都係韓國人嚟嘅,所以感覺非常之正宗,見到menu入邊啲菜式都係一啲好傳統嘅韓國菜,所以覺得一定好味呀我就叫咗醬油蟹同埋一個燉辣豬肉🥰🥰🥰醬油蟹係一個餐,跟有一大紫菜撈飯$188食醬油蟹最緊要就係食佢嘅鮮甜味,今次呢隻醬油蟹蟹黃雖然唔算太多,但係佢蟹肉就非常之豐富啦,比起我之前食嘅醬油蟹嘅肉都要多好多啊,而且肉質非常之甜加埋秘製醬油嘅甜味撈飯真係一流另外嘅燉辣豬肉$188都一定要推介,唔好以為佢係辣豬肉就一定好辣,而係平時食開嘅韓國甜辣味,但係佢今次比較甜唔算太辣好適合一啲唔係太食得辣嘅朋友仔一齊食,而且佢嘅份量超多,最好就叫埋叫多碗飯一齊,因為非常之開胃,而豬肉肉質亦都好鮮嫩好Juice,唔錯唔錯
我就叫咗醬油蟹同埋一個燉辣豬肉🥰🥰🥰
醬油蟹係一個餐,跟有一大紫菜撈飯$188