2024-01-17 33 瀏覽
身為屯門牛見到屯門市中心有新開嘅餐廳進駐, 重要係我喜愛嘅韓國菜, 當然要去支持💪🏻下啦, 估唔到呢間餐廳係由韓國人主理, 店員同廚房都係韓國人,聽到佢地係用韓文溝通, 不過店員都識少少廣東話, 所以落單嘅時候係完全無溝通上嘅問題, 對待客人嘅態度都好好, 只係感覺到佢地韓式廣東話好得意🤣, 而且韓國人親自製作嘅韓國菜, 感覺上比較正宗. 我同朋友見到炸雞🐥有好多唔同口味, 包括: 原味炸雞, 香甜炸雞, 𝐁𝐁𝐐甜辣炸雞, 辣椒蛋黃醬炸雞, 黑蒜炸雞, 雪霜芝士炸雞 & 黃金蜜糖炸雞🐝, 隻隻味都好吸引, 選擇困難症發作下, 加上小朋友先會做選擇, 我地就勁癲咁, 直接叫2款唔同口味嘅炸雞試試. 黃金蜜糖無骨炸雞(全隻)🐥炸雞即叫即炸, 份量超級多, 炸雞Size適中, 唔會大大件, 令人卻步, 未食就已經聞到勁香,炸雞係用雞髀肉去炸, 食落肉質又嫩又滑而且有肉汁, 外層炸到好香脆, 有甜甜嘅蜜糖味同微辣嘅黃芥末醬, 感覺唔會好Heavy, 因為選左無骨, 所以啖啖肉, 勁滿足~ 雪霜芝士無骨炸雞(半隻)🐥相對無黃金蜜糖味咁驚喜, 雪霜芝士炸雞比較乾身, 有超多芝士粉係個炸雞上面,咬落

黃金蜜糖無骨炸雞(全隻)🐥

雪霜芝士無骨炸雞(半隻)🐥
相對無黃金蜜糖味咁驚喜, 雪霜芝士炸雞比較乾身, 有超多芝士粉係個炸雞上面,咬落去勁香芝士味, 不過肉質都係又嫩又滑, 超級惹味

下次一定要試試佢地嘅飯卷同埋其他韓國餐先得.

K Chef Story
屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2037-2040號舖