2022-02-03
兩個人嚟到Pizza Maru,因為怕食唔哂,所以只係叫咗兩個Main Course,一個意粉加一個Pizza,香港唔多地方食到芝加哥Pizza,試吓依間嘅好唔好食先!第一樣上枱嘅係蒜蓉蕃茄蟹肉意粉,意粉上有一隻炸軟殼蟹,斬開咗一半。先講意粉,食落有少少辣,有蕃茄嘅酸味,但無甜味平衡翻,所以味道有啲單調,或者我會話係偏韓式味道多啲,唔係香港人慣常嘅調味,而軟殼蟹有驚喜,外脆內軟,蟹入面仲有膏,加少少咸味吊味,好食。推介單點炸軟殼蟹小食!之後上枱嘅Chicago Pizza,焗得好香脆,超多芝士,一切開就流哂出嚟,表面加咗糖霜,所以食落係比較甜,同樣都係比較韓式嘅味道,唔係好食得慣,辣肉腸同蕃茄份量少,成個Pizza只有芝士同甜味,味道單調,芝士量太多,即使個Pizza size唔係好大,但兩個人要食哂一個Pizza都好吃力,可能3-4個人嚟一人食1-2塊過吓口癮就啱。整體質素係OK,調味就比較韓式一啲,不過唔同人唔同口味,未食過都可以一試!