2009-12-06
「漢城」未裝修前,係一間好平庸的小店,感覺上係韓國人開,而「笑」既食評都唔少,所以一直都好想黎試。喚然一新的「漢城」一現home的感覺,很relax。但唔知點解,會有個菲藉/印尼藉侍應,感覺與韓國餐館,很格格不入。填寫了炸醬麵、石頭的No.。石頭飯一上,侍應o拿o拿淋把它拌勻,想影張相都影唔切。我諗我會鍾意自己撈,親自感受”喳喳”聲感覺喎!味道完全唔惹味,無飯焦、無石頭飯風味,好似辣醬撈白飯,又淡又寡。木耳絲、生菜絲係好多,但牛肉只有兩三塊。我地座位,冷氣倒頭而下,吹得兜飯更dry。炸醬麵,又係好淡!無肉粒,只有洋蔥/蘿蔔粒。麵質腍腍而且作為撈麵,竟然未篩乾水份,淡醬撈濕麵,更加覺得淡而無味!Cashier是位,疑似店主的韓國人,食完呢兩樣野,好側疑,雖是當地人開的店子,未必一定好食。