2017-01-08
自從旺角開咗呢間店之後,每次去旺角都會食!完全被韓國小食洗腦!最喜歡食這個奧丁($15),就是韓國魚糕,彈牙的魚糕加上一碗熱辣辣的湯,在冬天吃真是一種享受! 誇張咗😂但都係因為我太喜歡吃魚糕了! 同韓國的魚糕 不相伯仲,只是原味沒這麼重,非常好食!辣炒年糕,裡面有魚糕,對於唔食得辣的我,這個實在是很辣!不是韓國那種甜辣甜辣的,我個人就不算很喜歡這個,但朋友都說好食。其他就唔記得咗影相啦😅年糕魚糕卷($32), 超喜歡這個!用魚糕包著年糕,加上茄汁和黃芥末,非常惹味!外軟內煙韌的口感很特別哦!和在韓國吃的一模一樣!推介!星星炸雞($38), 炸雞加上芥末和茄汁,外皮脆脆哋又有少少辣辣地,都幾好食,但係就偏貴囉,一碗得四舊,我的朋友就好喜歡這炸雞。泡菜煎餅($25), 有兩塊都幾大塊嘅,但係就普通,都幾辣下,但係就唔係好熱囉,扣分!口痕行下街想食韓國小食的話,這間是很好的選擇! 而且有韓國人,店員都很可愛好有笑容,攞食物時都要和他們拍一下手掌,服務態度很好!
最喜歡食這個奧丁($15),就是韓國魚糕,彈牙的魚糕加上一碗熱辣辣的湯,在冬天吃真是一種享受! 誇張咗😂但都係因為我太喜歡吃魚糕了! 同韓國的魚糕 不相伯仲,只是原味沒這麼重,非常好食! 辣炒年糕,裡面有魚糕,對於唔食得辣的我,這個實在是很辣!不是韓國那種甜辣甜辣的,我個人就不算很喜歡這個,但朋友都說好食。 其他就唔記得咗影相啦😅