4天前 0 瀏覽
一推門進入餐廳就好似瞬間時間倒流到Y2K年代🤭🤭霓虹燈裝潢配合舊時代懷舊設計,鐵捲閘、洗衣機牆等,啱晒Y2K新世代嚟打卡📸📸餐桌都係摺枱膠凳,極有韓國版布帳馬車大排檔感覺❤️❤️餐點選擇都幾多種類,仲會推出期間限定款🤭韓式鍋物、前菜小食、飯卷拳頭飯等都有齊🤗街頭魚糕串串(M)串串魚糕鍋連爐一齊上枱,一邊食一邊熱住就唔怕食到最後會凍哂啦,魚糕份量都算多,湯底加入白蘿蔔煮成高湯,忍唔住都飲咗好多啖😙😙「韓國水產」鮮蠔x海鮮煎餅本身想嗌薯仔煎餅,但係見到有呢個期間限定嘅海鮮煎餅,上枱嗰陣就知完全冇揀錯😍😍一嚟就見到有好多大大粒嘅鮮蠔😎仲有唔少海鮮等等,重點係個煎餅超級脆身,真係一口接一口食唔停口,而且配上米酒更加一流🤩吞拿魚拳頭飯見到有比較少見嘅拳頭飯,即刻放棄咗韓式飯卷要返個先😆拳頭飯加咗吞拿魚、紫菜碎同埋沙律醬,在握成一個個球狀,不知不覺就食咗幾粒🤣原味米酒🌾最特別嘅真係用韓式嘅黃銅色碗係飲🤭飲落真係特別好味到,米酒甜甜地配上脆脆嘅煎餅🫓真係超級爽😌😌

街頭魚糕串串(M)

「韓國水產」鮮蠔x海鮮煎餅

吞拿魚拳頭飯