2022-04-26 39 瀏覽
因為《社內相親》,呢排又有返韓國炸雞熱潮。* 原隻炸雞 (半半口味) / $143揀咗原味同埋蜂蜜焦糖味,蜂蜜焦糖味之前食過覺得好味,今次encore,留意返真係比較甜的,食嘅時候焦糖漿會漿住個口🐒所以唔鍾意太甜嘅可以試其他味,唔鍾意食有骨雞 / 唔鍾意用手食(雖然有手套提供)可以叫雞腿肉~不過原隻炸雞好似有風味啲。* 芝士排骨鍋 / $318係店內no.1😯除咗有主菜芝士排骨,圍住鍋邊有其他配菜(順時針方向):紫菜飯、粟米芝士、紫菜粉絲卷、韓式餃子、炸雞腿肉。排骨入味夠腍,再用芝士包住😈配菜都好唔錯,紫菜粉絲卷👍🏻 韓式餃子炸得勁脆多汁,不過唔講唔知係餃子,似豬肉條😂* 魚糕串炸雞加配的,個醬油好好味,如果魚糕厚身啲就好似韓國食嘅一樣!除咗踩單車,我諗都唔係太多人會特登嚟🤣其實今次係遊車河嚟到科學園呢邊,之前食過係因為喺公司附近有間外賣專門店(觀塘駿業街),已經食過幾次😎
因為《社內相親》,呢排又有返韓國炸雞熱潮。

* 原隻炸雞 (半半口味) / $143

* 芝士排骨鍋 / $318