韓魂

SeoulSoul
2024-09-15 4071 瀏覽
突然好想食醬油蟹,經朋友介紹去呢間韓燒放題入去環境都算唔錯,坐低先黎個頭盤,侍應服務唔錯,每件肉都會向我講解主動幫我地燒,同講解爐頭用法,雖然大家覺得只係基本野,一個燒爐有邊個唔識用但我可以好肯定同你講,有廿幾歲既人煲飯要落水都唔識,唔係人地蠢,可能佢真係零概念【我以前請過一個伙記真係咁】佢地有自家製泡菜,但係D菜好新【新鮮大白菜撈辣醬】另外要讚一讚佢D豬真係好食,肥瘦分明,好有油香,加塊蒜片食就香上加香讚完就踩一踩,熟食方面我地食左韓式炸雞,湯,炸物韓式炸雞非常一般,但係以放題水平黎講俾佢過關啦湯類偏淡,而且好重茄汁,個人認為唔太合格炸物係非常差,炸蝦,炸紫菜卷炸紫菜卷表皮好硬,入面除左粉絲乜都冇,我唸住起馬有D紅蘿蔔西芹都好D炸蝦唔脆,溫度掌握唔好,可能冇經二炸,非常油一夾落去滲油出黎最後係醬油蝦,蟹食落正正常常冇乜特別,但係原來冇得任食,因為我之前收到風好似旺角有一間差唔多價錢既放題,醬油蟹可以任食,所以我以為呢度都一樣,質素差少少但可以任食既話,我都可以接受,但呢個價錢黎講,性價比就一般般啦總結每樣野都係一般般,唯獨個豬真係幾出色,但係以呢個價錢黎講正係食個豬,係唔係值得俾就見
突然好想食醬油蟹,經朋友介紹去呢間韓燒放題

佢地有自家製泡菜,但係D菜好新【新鮮大白菜撈辣醬】
讚完就踩一踩,熟食方面我地食左韓式炸雞,湯,炸物
韓式炸雞非常一般,但係以放題水平黎講俾佢過關啦
湯類偏淡,而且好重茄汁,個人認為唔太合格
炸物係非常差,炸蝦,炸紫菜卷
最後係醬油蝦,蟹
食落正正常常冇乜特別,但係原來冇得任食,
總結每樣野都係一般般,唯獨個豬真係幾出色,但係以呢個價錢黎講正係食個豬,係唔係值得俾就見仁見智啦
2024-07-09
  • 豬五花