原來有好多女仔好似妹妹咁間中突然好想食燒肉🔥所以特登捉埋唔中意食燒肉嘅姐姐去咗沙田🤣試吓韓國高級嘅1++韓牛西冷🇰🇷😝店員好貼心咁為我哋提供左燒肉架,燒好咗嘅肉可以放喺上邊,可以保溫又唔會令啲肉類過熟✌🏻.📍 1++韓牛西冷🇰🇷 ($328/1080g)Hanwoo 1++ Sirloin1++韓牛扒🇰🇷🥩可以話係韓國直送最高級數嘅牛牛扒一件份量十足🤤有番咁上下厚度相比起和牛大面積嘅雪花紋,韓牛雪花紋較少,不過分佈亦相當平均❄️食落油膩感冇和牛咁重,但牛味濃郁啲🐃表面煎到金黃色💛食落夠香口又可以保持肉汁🙌🏻簡單配上鹽/微酸嘅芥末己經唔錯😋.📍伊比利亞豬肩肉 ($168/150g)Iberico Pork Shoulder Butt橡果級別嘅伊比利亞豬出名名貴,質素都高啲價錢相對韓牛親民好多😏豬肩肉厚厚一塊,肉味好濃,但肉質比較硬🐖呢款好普通,我哋都係食番牛肉嘅算啦🫢.📍 海鮮嫩豆腐鍋配飯(不辣)($98)Soft Tofu Stew with Seafood with Rice 豆腐鍋可以揀辣/唔辣🔥仲配咗配白飯🍚海鮮有蜆肉、青口同蝦,加上嫩滑嘅豆腐湯底夠晒味,好啱用嚟送飯食🤤絕對可以減
原來有好多女仔好似妹妹咁間中突然好想食燒肉🔥
所以特登捉埋唔中意食燒肉嘅姐姐去咗沙田🤣
試吓韓國高級嘅1++韓牛西冷🇰🇷😝

📍 1++韓牛西冷🇰🇷 ($328/1080g)
Hanwoo 1++ Sirloin
1++韓牛扒🇰🇷🥩可以話係韓國直送最高級數嘅牛
牛扒一件份量十足🤤有番咁上下厚度
食落油膩感冇和牛咁重,但牛味濃郁啲🐃
表面煎到金黃色💛食落夠香口又可以保持肉汁🙌🏻
簡單配上鹽/微酸嘅芥末己經唔錯😋

📍伊比利亞豬肩肉 ($168/150g)
Iberico Pork Shoulder Butt
橡果級別嘅伊比利亞豬出名名貴,質素都高啲
價錢相對韓牛親民好多😏
豬肩肉厚厚一塊,肉味好濃,但肉質比較硬🐖
呢款好普通,我哋都係食番牛肉嘅算啦🫢

📍 海鮮嫩豆腐鍋配飯(不辣)($98)
豆腐鍋可以揀辣/唔辣🔥仲配咗配白飯🍚
海鮮有蜆肉、青口同蝦,加上嫩滑嘅豆腐
湯底夠晒味,好啱用嚟送飯食🤤
絕對可以減低燒肉帶嚟嘅油膩感
推介大家𢳂少少飯➕湯➕Wasabi一齊食,正💚!

呢間整體係正常水準,未算有驚喜。