2018-03-18
今日約咗大學同季聚會,一班好耐無見的姊妹傾談數數最近的近況。我們訂了這間在渣甸街Aura 2/f 的韓式餐廳。 我朋友用xxgo 訂6點,有半價優惠,好抵噢!這裡環境好大好寬,好多張枱,我們五個人,可惜餐廳服務生只給我們4人枱,有些迫哦不過其實服務都算可以,有主動幫忙加水及湯,但服務生的面容就唔算好就真,如果多點笑容及禮貌會更好!每枱都有前菜,泡菜及西芹紅蘿蔔,食完可添加,味道不錯,不會太辣我們叫了1. 海鮮鍋好大的鍋,幾多海鮮:蝦(爽脆又大隻)不同的蜆(鮮甜無沙)、魷魚(急凍未溶雪,大隻有口感)蔬菜(紅白蘿蔔、金菇、豆腐、翠肉瓜、菜) 汁香而不辣有麵配上!2. 黑豚肉鍋服務生即場炒,有芝士邊邊,溶後配上黑豚肉,加添豚肉的香味,紅蘿白薯仔好入味,也配上麵3. 海鮮炒年糕年糕彈口又煙韌、芝士好香但有點膩4. 半份豬手半份都唔少,好腍又香口,配上微辣醬汁、蒜頭、青椒等,用蔬菜包著肉及配料,5. 鮮果汁牛油果特飲、鮮榨果汁好飲,配上不同水果,好特別的味道
我們叫了
1. 海鮮鍋
2. 黑豚肉鍋
3. 海鮮炒年糕
年糕彈口又煙韌、芝士好香但有點膩
4. 半份豬手
5. 鮮果汁
牛油果特飲、鮮榨果汁
好飲,配上不同水果,好特別的味道