2024-11-02
👧🏻😋👅🍽✨韓國街頭風味🥰必食醬油蟹-🇰🇷 店內好多韓國特色打卡裝置, 車站路牌, 電話亭, 牆邊小店佈置都令食客好似置身於韓國街頭🇰🇷 韓式前菜有番薯, 青瓜, 菠菜同泡菜, 都係無限refill; 特別一提啲餐具同碟立立令勁乾淨-🦀 醬油蟹2隻 (連飯) $380💯秋風起食大閘蟹, 而韓式醬油蟹係一年四季都岩食🥰 蟹肉軟滑, 蟹膏濃香鮮甜爆晒出黎, 配上鹹辣甜味好平衡既醬油, 同飛魚籽紫菜飯係絕配可以瘋狂食!-🐂 牛肉煎餅 $148✨與其叫牛肉煎餅, 不如叫煎餅牛肉😂 咬落啖啖肉好juicy, 質地較soft但亦有少少煎餅香脆同埋唔會覺得膩; 鋪面既辣韭菜勁惹味-🍗 蜂蜜黃油炸雞 (半份) $130💯外脆內軟肉嫩爆晒汁, 蜂蜜黃油粉好幼細, 均勻滲透炸雞-🍲 雪濃湯 (配飯) $145✨牛骨湯底呈奶白色好清甜, 飲多多都可以, 入面有牛𦟌同幼麵條, 另附上胡椒調味, 再配個白飯做湯飯係健康之選
韓國街頭風味🥰必食醬油蟹
🦀
醬油蟹2隻 (連飯) $380
🐂
牛肉煎餅 $148
🍗
蜂蜜黃油炸雞 (半份) $130
💯外脆內軟肉嫩爆晒汁, 蜂蜜黃油粉好幼細, 均勻滲透炸雞
🍲
雪濃湯 (配飯) $145