2021-12-17
今日黎左尖東食韓國菜 全部店員都係以韓文溝通 有一刻覺得自己去左韓國🇰🇷 店員都好細心同有耐性 會幫你燒同剪食物 而且每燒完一款肉 都會換爐片一開始都未落單 枱面已經好豐富 又前菜又醬汁 前菜有泡菜 芽菜 魚糕 鵪鶉蛋 辣蘿蔔 沙律🥗等等食燒肉當然唔少得仲有生菜片🥬 蒜片🧄 青辣椒🌶️ 同埋麻油海鹽 麵豉醬 wasabi醬油 仲有一碗洋蔥絲醬汁 落完單之後仲會有個熱辣辣嘅鐵板鍋燒蛋餅㖭🍳 張枱放滿晒野果種感覺真係好滿足˜”*°•醬油蟹🦀️+紫菜牛油飯($250一隻)•°*”˜蟹膏鮮甜完全唔覺得腥 感覺有啲似食海膽雖然有辣椒喺面但唔會覺得辣 仲有個紫菜牛油飯🧈 將蟹膏同醬油汁撈埋落去一齊食 好鮮味˜”*°•特級牛肋骨($250)•°*”˜招牌嘅牛肋骨捲成一團 份量都幾多 我地揀左冇醃過嘅 可以食得到韓牛原味道 肉質鮮嫩紮實˜”*°•蜂窩五花腩($150)•°*”˜蜂窩五花肉超級長 燒完肉質香脆爽口 不過豬肉冇乜味 調一調味會更好˜”*°•純豆腐海鮮辣湯($98)•°*”˜少少辣 但係辣得舒服 豆腐好嫩滑 比較特別之處係佢用上好多土魷 差唔多每一啖都食到
˜”*°•醬油蟹🦀️+紫菜牛油飯($250一隻)•°*”˜
蟹膏鮮甜完全唔覺得腥 感覺有啲似食海膽