2023-04-12 21 瀏覽
📍 韓川 (旺角)旺角通菜街27號地下今日約咗細佬一齊出旺角食飯,知道女人街入面好多平靚正美食☺️見到呢間開得特別夜,差唔多六點左右先開,而且店舖嘅霓虹燈非常吸睛🤩一於入去食下先✌️好彩啱啱開門,未有人,唔使等位半個鐘之後坐滿晒人,真係行得快好世界原來呢間主打韓式美食,我地有d餓,所以點左烏冬、粉絲、燒蠔同燒五花腩,食韓式料理又點可以唔點米酒呢😻😻燒蠔蠔燒到岩岩好,唔會好乾身,又juice🤤🤤而且蒜蓉超多超香韓川菜包五花腩呢個五花腩上枱已經燒好左,我地點左小辣,辣味令到肉更香,而且又燒到好脆☺️加上新鮮生菜🥬包住加上蒜片、洋蔥及兩款醬汁,味道一流😜😜真露焗蜆超新穎嘅菜式👍估唔到真露可以焗蜆😋食落淡淡酒香,仲加上牛油🧈味道更豐富🤤溫泉蛋帶子芝士湯島冬帶子巨大粒,面上仲舖滿芝士,非常邪惡🤭將溫泉蛋拌勻後,烏冬非常軟身又creamy,湯底都好濃郁😋韓國米酒白葡萄味好甜嘅葡萄米酒,非常容易入口🤤🤤唔覺唔覺話咁快飲晒👍👍#韓式料理 #韓國美食 #炸雞啤酒 #生菜五花腩 #燒蠔 #性價比高 #美食推介 #旺角美食 #美食推薦 #mkfood #foodie #relax #燒肉 #烤五花腩 #yummy
📍 韓川 (旺角)
旺角通菜街27號地下

好彩啱啱開門,未有人,唔使等位
半個鐘之後坐滿晒人,真係行得快好世界

燒蠔
蠔燒到岩岩好,唔會好乾身,又juice🤤🤤而且蒜蓉超多超香

韓川菜包五花腩
加上新鮮生菜🥬包住加上蒜片、洋蔥及兩款醬汁,味道一流😜😜

真露焗蜆

溫泉蛋帶子芝士湯島冬

韓國米酒白葡萄味
好甜嘅葡萄米酒,非常容易入口🤤🤤唔覺唔覺話咁快飲晒👍👍

#韓式料理 #韓國美食 #炸雞啤酒 #生菜五花腩 #燒蠔 #性價比高 #美食推介 #旺角美食 #美食推薦 #mkfood #foodie #relax #燒肉 #烤五花腩 #yummy #hkfoodie #korean
2023-04-11
  • 韓川菜包五花腩
  • 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬
  • 韓國米酒(白葡萄味)