今日我哋去咗觀塘一間叫做食道樂嘅韓國料理餐廳食晚飯,呢度嘅大廚係正宗韓國人,而朋友最鍾意就係食正宗韓國菜!一入到餐廳,覺得餐廳好有家嘅感覺,坐低冇耐,職員就送上餐牌同埋前菜俾我哋,因我睇餐牌有好多野都好想試,但我哋得兩個人所以只係叫咗一份煎餃子$68、石鍋拌飯(牛) $78、石鍋烤牛肉粉絲$88煎餃子非常香口,而且外脆內軟,餡料亦非常多,而且仲有一個秘製餃子醬汁,nice~~石鍋拌飯亦都係韓國傳統菜式之一,所以我哋都決定試吓,因為朋友唔識得好辣,所以初頭都有啲擔心辣嘅問題,但佢呢度個辣將唔算好辣,亦都可以自己決定落幾多醬汁,自己落手拌飯!最後亦都係我哋食到停唔到口嘅吼牛肉粉絲,佢個醬汁係甜醬油,牛肉同埋粉絲吸盡醬汁嘅精華,加落去白飯度,真係一個白飯都唔夠!