今日同朋友係旺角行街睇戲,突然好想食韓式燒肉🤤搵附近有冇吸引既韓燒店啦,見到呢間韓燒有好多like,個裝修好有韓屋feel,除咗韓燒仲可以火鍋,一次過有兩種體驗!而且首次光顧成為會員有88折,就決定呢間!餐廳餐牌有三款放題套餐選擇,由於我地第一次黎食,於是選了中價位既「體驗三國牛肉餐」。飲品同雪糕都係自取的,當中有韓國Lotte罐裝飲品同自家製冷泡茶。一開始會端上一盤有齊澳洲M9和牛西冷,日本A4和牛肉眼及韓國腩包肉,澳洲M9和牛西冷比較多雪花,所以肉質較腍滑,而日本A4和牛肉眼的油脂明顯最多,油香感十足,入口有溶化的感覺,雖然這三款牛都無得refill,但相當高質。其他任叫任食的燒肉/配菜/熟食/小食太多,不能儘錄,所以我只講幾項最深刻的😂🔸 頂級翼板牛排🥩超級大塊!! 而且肉質薄而嫩滑,脂肪分布平均,有encore左幾轉😍🔸 韓式美國安格斯一口牛粒一口牛粒個size適中,油脂充足,燒起來有很香的牛油味,而且腍滑。🔸海鮮類🦐🦑🐟帶子細粒但嫩滑; 魷魚翼腍滑而且香濃惹味; 海蝦大隻爽彈🔸 蔬菜類🥒翠肉瓜好juicy,茄子肉身厚實,菠蘿香甜,而雞脾菇沾上燒肉汁好香📍#堅韓牛 @real_

🔸 頂級翼板牛排🥩

🔸 韓式美國安格斯一口牛粒