2013-08-29 128 瀏覽
我同朋友於今天行經灣仔MTR駱克道附近,見到之前在韓國旅行時食過好好味的Chef's Noodle 易拉架,便馬上走上2/F 試下先  可能係新開業,所以暫時不是太多人 當然要試番D好想再食的招牌Chef Noodle, 火焰牛肉壽司、雞絲冷麵, 咖哩牛肉蓋飯.... yumi yumi.... 拍得住之前在韓國旅行時食到的水準  1) 最like係火焰牛肉壽司:牛肉鲜味juicy, 加上韓汁wasabi, 超正必食!!2) 雞絲冷麵:麵質有咬口、彈牙,湯底微酸, 鋪上不少的青瓜和白蘿蔔片,賣相一流和十分開胃, 很適合夏天吃喎!3) 咖哩牛肉蓋飯:傳統韓式咖哩很香但不辣,配有頗多芽菜、薯仔粒、紅蘿蔔粒,亦是不錯的選擇。4) 最後要讚既係招牌Chef Noodle, 麵質煙韌彈牙、菜肉比例適中,最緊要係湯底辣得夠地道、無味精!!總括来說,香港食客有福了,可以品嚐到這間韓國進口麵店...... 過兩日打算要約多幾位朋友再嚟試下佢D晚餐先…..
 可能係新開業,所以暫時不是太多人

題外話/補充資料: 這餐廳不用加一服務費,在灣仔區來說,他們的價錢算是合理。仲有D侍應好有禮貌及制服醒神,拍得住酒店級數!
2013-08-28
  • 火焰牛肉壽司