2023-09-14 266 瀏覽
同太太好耐沒有食過任食韓燒喇,比我地係尖沙咀婚紗街附近搵到間韓燒不錯地方,價錢又不算好貴,但又可以食到正宗韓燒,它有不同生肉、海鮮、熟食可選擇,熟食比想像中好食,但份量都算大份,假如是一大班朋友黎食就最好。仲有每位加$38就可以升級食靚牛、帶子、羊架、紅炆牛肋骨等,韓式罐裝飲品是免費。【蘿蔔、菠菜、芽菜】非常入味、又夠新鮮清爽,食得太多肉又可以再叫這幾款再平衡下。【招牌紅炆牛肋骨】熟食的話這個值得推介,非常入味,每舊牛肋骨又夠軟淋,裡面仲有紅、白蘿蔔。【牛仔骨、牛肋骨肉、鹽燒牛舌、特級牛頸肉】牛仔骨、牛肋骨肉牛味十足又夠軟淋。牛舌好有口感,牛頸肉【生菜及韓國面豉醬】食韓燒一定是必食既生菜包,可以包住不同既肉。【辣泡菜湯-豬肉】湯味濃,內裡勁多泡菜。【帶子、海虎蝦】海鮮方面食得出新鮮又夠爽口彈牙。【3A雪花牛(醃製)】我叫了三四次,這個必點之選,雪花平均,牛味十足,入口即溶。整體上熟食同生肉都非常不錯,有幾樣可以再叫多幾次。

【蘿蔔、菠菜、芽菜】

【招牌紅炆牛肋骨】

【牛仔骨、牛肋骨肉、鹽燒牛舌、特級牛頸肉】
牛仔骨、牛肋骨肉牛味十足又夠軟淋。
牛舌好有口感,牛頸肉

【生菜及韓國面豉醬】
食韓燒一定是必食既生菜包,可以包住不同既肉。

【辣泡菜湯-豬肉】
湯味濃,內裡勁多泡菜。

【帶子、海虎蝦】
海鮮方面食得出新鮮又夠爽口彈牙。
【3A雪花牛(醃製)】
我叫了三四次,這個必點之選,雪花平均,牛味十足,入口即溶。

整體上熟食同生肉都非常不錯,有幾樣可以再叫多幾次。