2021-11-30 534 瀏覽
聽講尖東今年嘅燈飾都幾靚,咁就食飯順便睇燈飾🤤差唔多8:30 ,餐廳都仲係好多人,入邊嘅氣氛都幾熱鬧。入到去仲會聽到韓文,感覺真係有少少似去咗韓國一樣。點完單之後店員就送上一份蛋餅,用鐵板上,熱辣辣,入邊有洋蔥同埋椒類,口感豐富。蛋餅嚟完冇耐之後,食完就再放低咗一大堆配菜,有芽菜、泡菜、生菜等等,我最欣賞佢嘅鵪鶉旦,超級好食😋醬油蟹 (1pcs) $250話說其實我之前都冇試過食😌見餐廳有呢個seasonal menu又做緊優惠,就叫咗一隻嚟試吓~ 入口係非常鮮甜,同埋真係爆膏!醬油亦都夠鹹香惹味。朋友話同喺韓國食到嘅差唔多!佢仲有配埋一個任食嘅牛油飯,大量嘅紫菜再加埋芝麻同牛油!正!八方美人 $588食完晒啲前菜同埋醬油蟹之後終於都輪到今日嘅主角出場!呢一個係2-3人份量嘅Set,超級大堆頭!有牛舌、雪花牛肉、豬頸肉,護心肉,豬肩肉、醬油雞肉、烤大蝦同鮮鮑魚(各2隻)!就算冇咩調味都好,啲肉夠靚嘅話其實燒出嚟就好好食😋份量多之餘亦都非常高質素,我自己最鍾意就係將啲肉類燒熟之後夾生菜食,可以減低油膩感,口感又豐富啲。食完飯之後,一行出帝國中心門口開頭望一望,就會見到好靚嘅disney+

醬油蟹 (1pcs) $250

八方美人 $588

食完飯之後,一行出帝國中心門口開頭望一望,就會見到好靚嘅disney+ 燈飾,令。呢一個晚上更加完美