2018-11-29 465 瀏覽
近住太古坊,同一條橫街有兩間韓國食店,呢一間裝修簡約,睇上黎好舒服嘅感覺。比輕近年輕人口味。今次係第二次黎試,自己一個人食飯,呢一間舒舒服服又價錢實惠嘅韓國食店就最適合不過。上一次兩個人食,點左呢度嘅醬油蝦,佢嘅蝦份量真係幾多 , 我從未食過醬油蟹。醬油蝦都幾好味。係印象幾好之下今次黎試下其它野。而今次我就點左牛肋骨湯($88) 佢除左牛肋骨,佢仲有白飯同前菜跟埋。佢呢一款牛肋骨同平時食開嘅濃味牛肋骨有啲唔同,佢湯係用白蘿蔔 洋蔥 仲有黑胡椒等調製,味道清甜。感覺你去似去左個韓國小家庭 食飯咁,唔會太濃油赤醬。健康啲。牛肋向夠淋,但食開重口味嘅我可能會嫌唔夠味,但我就幾鐘意佢清清地嘅湯,可以撈下飯食。呢度將會成為我一個人開飯時嘅飯堂之一😊

呢度將會成為我一個人開飯時嘅飯堂之一😊