2024-02-19 83 瀏覽
今日去咗Terrace in seaside 九龍灣德福分店,餐廳內有柑橘樹裝飾好靚,令人感覺很清新,打卡影相一流!餐廳成日都有唔同主題,今期新品系以番茄為主題,推出新品原個蕃茄沙律配胡麻醬同番茄薄荷蘇打,餐牌另外仲有好多選擇,主食甜品都出色。原個蕃茄沙律配胡麻醬賣相出眾,原個番茄新鮮多汁,入口酸甜清新,配搭沙律菜同雜果很有口感,加入胡麻醬提升咗味感,開胃又好味。神話豬腳紫蘇拌飯呢個菜式有驚喜!用竹藍呈上,很有韓國濟州風格,白飯撈咗特製韓式辣醬,有微辣口感,豬腳份量滿足,肉質軟冧入味,豬皮Q 彈富有骨膠原,好好味。醬燒牛肉飯卷佢賣相出眾,色彩繽紛。用咗好多沙律菜伴盤,仲有一舊甜橙,中間有紅蘿蔔、烤牛肉、燒玉子,酸菜,口感層次豐富。飯後甜品食咗Lotus 焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫即叫即整,雙層窩夫充滿蛋香,賣相好吸引,佢上面鋪滿奶油同芝士,用Lotus餅同新鮮生果做點綴。濟州柑橘乳酪signature drink,用柑橘扣在杯上做裝飾,乳酪口感綿滑而且充滿柑橘味,酸酸甜甜很開胃。柚子檸檬梳打清新爽口,柚子味突出,加入檸檬片,賣相唔錯。

原個蕃茄沙律配胡麻醬

神話豬腳紫蘇拌飯

醬燒牛肉飯卷

飯後甜品食咗Lotus 焦糖芝士甜蜜滿屋窩夫

濟州柑橘乳酪

柚子檸檬梳打
清新爽口,柚子味突出,加入檸檬片,賣相唔錯。