2021-03-04
禮拜日難得放假🎉約咗朋友嚟到黃埔呢間韓式放題食lunch~呢間放題有超級多嘢食🤩主打海鮮同串燒放題☺️有好多唔同嘅選擇,而且$298可以食150分鐘~包你食到超級飽😂每位都有一份龍蝦🦞鮑魚同埋帶子☺️仲有甜品椰皇三重奏🥰龍蝦,鮑魚,帶子要蒸10分鐘~餐廳仲有漏斗計時😂龍蝦好大隻🦞入邊好多肉😆仲有啲糕添~鮑魚幾新鮮☺️食落幾彈牙🤣仲有粉絲扇貝帶子,幾香甜😋海蜆鮮蠔一round有16隻細細的海蜆~好新鮮👍🏻食落覺得好鮮甜😋大大隻新鮮嘅蠔🥰蒸10分鐘就食得~有好多肉汁😆幾好味💕串燒最鍾意食嘅係新疆16味烤雞肉串😍諗起幾年前去新疆旅行嘅時候食過當地嘅串燒😚覺得食過返尋味💕喺呢度搵返當年食串燒嘅感覺🥰好香嘅調味🤩而且雞肉幾滑☺️好鍾意孜然粉嘅味道👍🏻照燒七味牛都幾好味😋而且大大塊,燒得幾香🥰食落仲要好Juicy🤩咬落仲有肉汁流出嚟😆烤肉烤韓式牛扒一大件牛扒燒得好香🥰食落幾有咬口😚而且有好多肉汁😆好豐富嘅口感🤗泰式烤雞肉泰式烤肉會比較燶🙈同時間會更加香脆☺️而且調味幾濃😚好惹味😋清湯海鮮蜆銀子燒一上碟係用錫紙包住,有火燒🔥燒完就可以食得~佢有陣淡淡嘅酒味,入邊有粉絲蝦同埋蜆☺️幾鍾意個湯底🥰椰皇三重奏呢個甜品
龍蝦,鮑魚,帶子
海蜆鮮蠔
串燒
烤肉
烤韓式牛扒
泰式烤雞肉
清湯海鮮蜆銀子燒
椰皇三重奏
呢個甜品好好味😋第一層係脆脆,第二層係蛋白,食落幾香滑😋而且甜甜地~第三層係椰果啫喱☺️食落有香甜嘅椰子味🥥好適合我呢啲椰子控💕
呢一餐放題真係好豐盛🤩食到朋友就嚟想嘔😂佢每次話會食少啲,最尾都係食好多😆飽到上心口🙈