韓式料理餐廳✨Seoulmate Cafeʕ๑’ㅅ‘๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡將軍澳海濱有一間韓式料理餐廳🇰🇷壁畫設計好靚 有啲公仔做佈置 仲有吊椅坐位✨啲食物賣相都好精緻 岩哂打卡!▪️韓式白菜豚肉鍋冬天凍冰冰真係想食呢暖笠笠嘅鍋物🍲韓式白菜豚肉鍋入面有豆腐、豚肉、白菜、金菇、拉麵等等!真係好豐富✨味道唔會太鹹 算係較清淡嘅選擇👍🏻冬天食鍋物真係一流 佢仲有個北海道鱈場蟹海鮮煲都幾吸引!▫️日本宇治抹茶配烤麻糬窩芙和雪糕甜品叫左我最愛嘅宇治抹茶!抹茶唔會太甜🍵所以加上士多啤梨🍓雪糕一齊食就岩岩好🩷窩芙係偏硬身實淨個種 咬到入面就會有啲麻糬煙煙韌韌!真係好飽肚 一定要開心share✨▫️蟹膏甲羅燒蟹肉沙律、蟹籽拌飯好邪惡嘅蟹膏甲羅燒 蟹蓋上鋪滿蟹膏🦀蟹膏加上少少鮮甜蟹肉 真係夠晒鮮味濃郁!我會撈埋個飯同其他配料 口感豐富✨▪️泡菜三文魚他他 配酥炸雞球成粒波嘅造型好精緻 個酥皮係脆脆地唔錯嘅泡菜味道酸酸辣辣!但整體味道泡菜較突出 所以偏鹹 濃味~ 三文魚會有少少被蓋過左▫️黑加侖子冰極熊乳酸梳打呢杯飲品有隻冰極熊係上面好有造型🐻黑加侖子酸酸甜甜 唔會
韓式料理餐廳✨Seoulmate Cafe
將軍澳海濱有一間韓式料理餐廳🇰🇷
壁畫設計好靚 有啲公仔做佈置 仲有吊椅坐位✨
啲食物賣相都好精緻 岩哂打卡!

▪️韓式白菜豚肉鍋
冬天凍冰冰真係想食呢暖笠笠嘅鍋物🍲
韓式白菜豚肉鍋入面有豆腐、豚肉、白菜、金菇、拉麵等等!
真係好豐富✨味道唔會太鹹 算係較清淡嘅選擇👍🏻
冬天食鍋物真係一流 佢仲有個北海道鱈場蟹海鮮煲都幾吸引!

▫️日本宇治抹茶配烤麻糬窩芙和雪糕
甜品叫左我最愛嘅宇治抹茶!抹茶唔會太甜🍵
所以加上士多啤梨🍓雪糕一齊食就岩岩好🩷
窩芙係偏硬身實淨個種 咬到入面就會有啲麻糬煙煙韌韌!
真係好飽肚 一定要開心share✨

▫️蟹膏甲羅燒蟹肉沙律、蟹籽拌飯
好邪惡嘅蟹膏甲羅燒 蟹蓋上鋪滿蟹膏🦀
蟹膏加上少少鮮甜蟹肉 真係夠晒鮮味濃郁!
我會撈埋個飯同其他配料 口感豐富✨

▪️泡菜三文魚他他 配酥炸雞
成粒波嘅造型好精緻 個酥皮係脆脆地唔錯嘅

▫️黑加侖子冰極熊乳酸梳打
呢杯飲品有隻冰極熊係上面好有造型🐻
黑加侖子酸酸甜甜 唔會有藥水味💜
梳打有啲氣🧊飲返杯真係幾爽!

▪️士多啤梨抹茶鮮奶
士多啤梨係哂個底到 所以一定要撈晃佢!
士多啤梨同抹茶都幾夾 但鮮奶味唔夠濃~

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
📍 Seoulmate Cafe
將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G25B-G26A號舖