2018-12-28 124 瀏覽
放工約左朋友食飯朋友介紹食呢間韓家試下啦,韓式烤豬肉配生菜, 豬肉炒得好好味,連埋洋蔥配合埋生菜好新鮮包住食,所有油膩嘅感覺都冇晒,好細心生菜剪開一半比個LIKE 你。韓式雞蛋卷 ,雞蛋夠厚身,夠大份,好有蛋味,中間夾有紅蘿蔔粒及菜,蛋唔會太老,食落有種好軟綿綿的感覺,食完好幸福晒。另有炒粉絲雞蛋卷選擇,不過怕飽無揀到。仲叫左人參雞鍋,個湯好香雞肉好滑有年糕, 年糕入面有芝士好特別好味,有加埋個烏冬,烏冬幼身好軟糯。泡菜煎餅質地軟少少辣,要點甜豉油一齊食幾好味。韓式牛肋骨湯,個湯好香甜甜地湯頭唔算太濃有牛骨的香味,牛肋骨好易咬,超正! 無骨韓式炸雞我地叫左半份牛油蜜糖味同半份醬油香蒜味,份量都好夠食,牛油蜜糖味好香外皮酥脆感,口感層次豐富輕輕嚼一口肉汁飛濺出來,而醬油香蒜味,好香香蒜味好野味,令炸雞更好味喔,炸雞做得好出色。