2019-08-20 181 瀏覽
今日同朋友嚟銅鑼灣行街,咁岩上網見到依間韓國餐廳好出名好多人食,於是跟住Google Maps行過嚟,比我想像中近好多,喺銅鑼灣地鐵站C出口過對面,一過咗馬路上2樓就到。一入到去仲有IU女神個紙牌😍然後職員招呼我哋入去,入到去座位好闊落,我同朋友兩個人坐四人枱,而職員好多都係韓國人,識講韓文㗎😆野食方面,睇餐牌有好多嘢食,有好多種類嘅燒肉,同埋韓式飯。於是我同我朋友每人叫咗一個韓式飯👍🏻等緊嘢食嘅時候,職員幫我地上咗好多前菜,我最鍾意係泡菜,食落去同韓國嗰種味一樣,酸酸甜甜,茄子係沙律,好清爽,加埋蛋沙律味好夾👍🏻終於都上菜,我叫嗰個係芝士泡菜炒飯,係用泡菜、水蛋同芝士撈埋一齊嚟食,個味好夾,而且好大碟,我一個人都食唔晒😂我朋友叫咗牛肉石鍋拌飯,蘿蔔絲、牛肉、菇等等嘅材料,撈埋一齊嚟食,好嘢味👍🏻咁方便我哋叫咗梅湯可樂,隻味出奇地好夾,有啲似夾糖嘅汽水糖味,好特別😆