2022-10-12
上星期去朋友屋企, 她叫了 Sodam Chicken 外賣炸雞. 大家食到吾停口. 於是約好星期日直接去餐廳食放題. 餐廳近時代廣場, 交通方便.餐廳座位整齊, 有大電視, 也播著流行韓國歌曲. 窗外有陽光, 氣氛輕鬆.入座後, 侍應姐姐送上餐牌. 又介紹抵食 炸雞焗雞 + Pizza, 放題 $178- (90 分鐘) 炸雞 焗雞 有13 個口味, 店員通知剛 新加一個 避風塘炸雞, 即有 14 種風味. Pizza 有五款, 還有小食, 無限添加, 我們要努力食飲品正做優惠 (買一送一), 叫了 紅石榴檸檬梳打, 送 青蘋果檸檬梳打, 顏色清新, 飲落透心涼. 好抵飲! 配 芝士粉薯條 及 炸雞, 超正.炸雞, 即叫即做, 先 來三款: 蜜糖蒜香炸雞, 香草青檸炸雞, 甜酸炸雞, 全部無骨, 啖啖肉. 雞肉好嫩好 juicy, 外皮炸得有香脆, 好惹味.餐廳準備了膠手套, 抹手紙, 及小型棄置桶. 好窩心. 炸雞吾同味料, 要慢慢食. 蜜糖蒜香炸雞, 好蜜味, 加上蒜香, yummy !小食, 有十款, 選了五
炸雞 焗雞 有13 個口味, 店員通知剛 新加一個 避風塘炸雞, 即有 14 種風味. Pizza 有五款, 還有小食, 無限添加, 我們要努力食 飲品正做優惠 (買一送一), 叫了 紅石榴檸檬梳打, 送 青蘋果檸檬梳打, 顏色清新, 飲落透心涼. 好抵飲! 配 芝士粉薯條 及 炸雞, 超正. 炸雞, 即叫即做, 先 來三款: 蜜糖蒜香炸雞, 香草青檸炸雞, 甜酸炸雞, 全部無骨, 啖啖肉. 雞肉好嫩好 juicy, 外皮炸得有香脆, 好惹味.
小食, 有十款, 選了五款.
韓式前菜必食: 韓式辣泡菜, 韓式辣拌海蜇, 韓式酸蘿蔔, 調味至正, 不會太辣太酸, 好開胃. 有韓國風味.
柚子醋沙律: 蔬菜鮮爽, 幫助消化. 再送上 炸雞三款: 黑糖炸雞, 檸檬柚子炸雞, 蜜糖芥末香葱炸雞, 餐廳好有創意, 炸雞奇味無窮, 好好食, 唔會肥膩!炸粉唔會好厚. 朋友話黑糖炸雞, 味道較為濃甜了少少. 再吃了 檸檬柚子 炸雞, 口味又中和返. 避風塘 炸雞, 要試新口味, 心中是有避風塘辣蟹思圍, 食落有香蒜 加香辣味, 好醒神. 焗雞送到: 雙重芝士焗雞, BBQ 香辣焗雞, 沒有炸粉, 感覺雞味不俗, 更滑口. 韓風紫菜焗雞, 蜜糖蒜香焗雞, 紫菜帶來強烈韓風, 蜜糖蒜香有點西化. 各具特式. 黃金鹹蛋 炸雞, 中式 fusion 菜, 味道非常好. 薄餅:熱帶風情薄餅, 即叫即制, 食材滿滿, 夠熱又脆口. 有拉絲效果, 入口濃濃芝士香味, 真好食, 一口一件食清了. 今次韓式 炸雞 焗雞, 味道 多元化, 比韓國地道廚藝做得更好, 這個 放題超值抵食, 大家好回味又超飽啊 !!