1K
2022-10-12 80 瀏覽
上星期去朋友屋企, 她叫了 Sodam Chicken  外賣炸雞.  大家食到吾停口.   於是約好星期日直接去餐廳食放題.  餐廳近時代廣場, 交通方便.餐廳座位整齊, 有大電視, 也播著流行韓國歌曲.  窗外有陽光, 氣氛輕鬆.入座後, 侍應姐姐送上餐牌.  又介紹抵食 炸雞焗雞 + Pizza, 放題 $178- (90 分鐘)  炸雞  焗雞  有13 個口味,  店員通知剛 新加一個  避風塘炸雞,  即有 14 種風味.  Pizza 有五款, 還有小食, 無限添加, 我們要努力食飲品正做優惠 (買一送一),  叫了 紅石榴檸檬梳打, 送 青蘋果檸檬梳打, 顏色清新,  飲落透心涼.  好抵飲!  配 芝士粉薯條 及 炸雞,  超正.炸雞,  即叫即做,  先 來三款:  蜜糖蒜香炸雞, 香草青檸炸雞,  甜酸炸雞,   全部無骨,  啖啖肉.  雞肉好嫩好 juicy,  外皮炸得有香脆, 好惹味.餐廳準備了膠手套, 抹手紙,  及小型棄置桶.  好窩心. 炸雞吾同味料, 要慢慢食.  蜜糖蒜香炸雞,   好蜜味, 加上蒜香,  yummy !小食, 有十款,  選了五
飲品正做優惠 (買一送一),  叫了 紅石榴檸檬梳打, 青蘋果檸檬梳打, 顏色清新,  飲落透心涼.  好抵飲!  配 芝士粉薯條 及 炸雞,  超正.
餐廳準備了膠手套, 抹手紙,  及小型棄置桶.  好窩心.
小食, 有十款,  選了五款.
韓式前菜必食:  韓式辣泡菜, 韓式辣拌海蜇, 韓式酸蘿蔔, 調味至正, 不會太辣太酸, 好開胃.  有韓國風味.
柚子醋沙律:  蔬菜鮮爽, 幫助消化.
再送上炸雞三款:  黑糖炸雞,  檸檬柚子炸雞,  蜜糖芥末香葱炸雞,  餐廳好有創意, 炸雞奇味無窮好好食, 唔會肥膩!炸粉唔會好厚.   朋友話黑糖炸雞, 味道較為濃甜了少少.
再吃了 檸檬柚子炸雞, 口味又中和返.
避風塘炸雞,  要試新口味, 心中是有避風塘辣蟹思圍,  食落有香蒜 香辣味,  好醒神.
焗雞送到:   重芝士焗雞, BBQ 香辣焗雞, 沒有炸粉, 感覺雞味不俗, 更滑口.
韓風紫菜焗雞, 蜜糖蒜香焗雞, 紫菜帶來強烈韓風,  蜜糖蒜香有點西化.  各具特式.
黃金鹹蛋炸雞, 中式 fusion 菜, 味道非常好.
薄餅:熱帶風情薄餅,  即叫即制, 食材滿滿, 夠熱又脆口.
有拉絲效果, 入口濃濃芝士香味, 真好食, 一口一件食清了.
今次韓式炸雞  焗雞, 味道  多元化, 比韓國地道廚藝做得更好,  這個 放題超值抵食, 大家好回味又超飽啊 !!
  • 甜酸炸雞
  • 蜜糖蒜香雞