不嬲都鍾意食炸雞既我,除左KFC, Jollibee 之外,我最鍾意就係BNC,同埋尖咀既Goobe Chicken ,今日去到深水埗搵食,上左去蘋果商場14樓food court, 係林林總總既食肆之中,都係揀番炸雞😁去韓式炸雞haha chicken,門口細細間,有唔同口味既炸雞,我叫左雙拼甜酸炸雞同原味,再買左個炸雞餐,真係全雞宴🤣甜酸炸雞個雞皮真係炸得好香脆,咬落去係聽到crack一聲,一路咬一路覺得好香口惹味,重點係醬夠多,好juicy, 加埋d雞肉好嫩滑,佢炸到外脆內軟,真係食到一舊接一舊😆😆😋原味相對無咁脆,但雞上面既粉都好多好滋味,雞皮雖然薄薄一層但好有口感,岩哂唔鍾意太濃味既foodie🥰辣味芝士雞簡直岩哂芝士控,芝士粉鋪滿成舊雞,咸香味十足,加埋炸雞香脆感,簡直係幾重享受🤩🤩最後就係個磨菇雞飯,都有d似大集團個d,但好夠熱,不過食完炸雞我都飽哂,留番之後食😋

2023-08-11
  • 辣芝士炸雞