2018-05-25 75 瀏覽
放假前夕約朋友輕鬆一下,想搵個地方食下野傾下計,之前已經係ig見過有人介紹過依間韓國餐廳,主打韓式烤雞🍗韓國炸雞食得多,烤雞就少了,我地揀左蒜香烤雞。份量都好大,夠4個人食嫁,肉質比想像中仲要多汁,蒜味唔會好重仲帶少少酸酸甜甜既味道😋每件雞都唔會好大舊,食既時候都好方便,每張台都有一個骨桶,仲有膠手套提供,方便大家唔洗整污糟手。另外點左一鍋韓式什錦魚疍湯🐟其實係韓式魚糕湯。魚糕種類都幾多,有成4、5款,有原味、野菜、有韓國粉絲、魚丸等幾款味道既魚糕,店舖老闆都好熱情招呼客人,落手落腳幫我地剪開D魚糕,湯底落左好多蔬菜,所以味道非常鮮甜、爽口😋食雞食到膩膩地,飲返啖湯簡直絕配👍🏻清下油膩感又可以食多幾件雞😆飲品揀左水果凍茶同埋水果梳打,會有6款唔既水果比大家揀,水果茶係藍莓口味,梳打係檸檬口味,兩款都好清新,非常適合夏天嫁~除左無酒精飲品另外仲有好多唔同既酒,韓國既米酒都有嫁,喜歡飲酒既朋友仔可以試下。雖然地點唔係係銅鑼灣中心地帶,但餐廳環境唔錯,位置坐落舒服唔迫,當晚坐左差唔多兩個鐘都冇比人趕走,所以係一個唔錯既聚腳點。
2018-05-21