2018-08-13 615 瀏覽
之前見到朋友去食韓國tea set咁特別,立即冒名而來。坐在卡位,牆上有一盞舊式小壁燈,感覺遠離了現代,回到過去。開始我先點了個沙律,清清味蕾,--薄切豬腩片沙律配芝麻醬--可選自己伴均,或由店員為你效勞,我個人比較懶,都係等人做好d豬腩片切得夠薄,食落去唔會膩食食下,tea set嘅韓國仁川米酒(250ML FOR 2)就送到,細細一啖加上豬腩肉,好夾噯!等多一陣主角tea set就到喇,以木架造型真係好吸睛,幽雅非常,由最上層甜品2款,下面3層都係咸點為主,配上米酒淡淡的酒香,跟朋友細傾細意品嚐。個set仲送一套The Face Shop護膚品,又食又拎,好啱我呢類小資女大致上講講我地進食次序--香脆芝麻海苔,是前菜最佳之選,右邊嘅  韓式甜辣炸雞,香口外表,仍保持到雞肉肉汁。左邊是“牛油果焗釀飛魚粉醬太陽蛋“ 微微焗過牛油果,正中嘅蛋好似太陽咁,好睇又好食。手工泡菜飯團,造成三角形狀,泡菜偏辣,喜歡泡菜嘅我又點會錯過呢?烤牛肉餅年糕卷,牛肉之間有洋蔥粒,再裹著年糕條去煮,年糕吸收晒牛肉味,口感煙韌,超正食完咸點就到甜點,左右2邊是 迷你藍莓奶凍,小小一口未夠,再來正中嘅 鮮草莓糯
之前見到朋友去食韓國tea set咁特別,立即冒名而來。

坐在卡位,牆上有一盞舊式小壁燈,感覺遠離了現代,回到過去。

豬腩片切得夠薄,食落去唔會膩

好夾噯!

大致上講講我地進食次序--
香脆芝麻海苔,是前菜最佳之選,

右邊嘅  韓式甜辣炸雞,香口外表,仍保持到雞肉肉汁。

食完咸點就到甜點,左右2邊是 迷你藍莓奶凍,小小一口未夠,
再來正中嘅 鮮草莓糯米糍,士多啤梨完全唔酸, 外皮好軟滑,

呢個韓式TEA SET 好適合姊妹淘一齊食, 我心中已有名單可以再來ENCORE.
下午茶