2022-11-29
呢間位於長沙灣順寧道嘅韓式小店, 阿仔放學經過幾次都話想試, 今日係門口睇睇下, 老闆娘好好人咁就叫我地唔好睇啦, 入去食啦! 🤣🤣全間舖都係石灰水泥牆配色彩繽紛嘅街頭塗鴉畫, 有啲仲係畫咗之前好hit嘅魷魚遊戲嘅角色, 啱哂打卡! 我同阿仔叫咗個芝士🧀蛋🥚餅, 牛肉炒粉絲🍝, 海鮮🦐🦑煎餅! 每張枱都有一碟醃蘿蔔, 泡菜前菜包埋比你。牛肉炒粉絲 - $78呢碟韓式炒粉絲好大碟, 有好多蔬菜同埋牛肉, 牛肉非常之好味又 juicy , 粉絲彈牙, 兩個人啱啱好一碟! 😋👍🏻芝士蛋餅 - $88呢個芝士蛋餅煎得勁厚, 勁量級版。😂😂 上邊有千島醬同蕃茄醬, 紫菜絲, 切開仲見到有拉絲🧀! 好正! 👍🏻海鮮煎餅 - $82煎餅份量都唔細, 成個碟咁大, 仲有好多海鮮粒, 有少少似薄撐🥘, 但係質感厚身啲, 食落都有少少煙煙韌韌, 唔錯! 😋晚餐時間都好多街坊落嚟食飯, 如果想食好嘢, 就早少少啦! 支持下小店啦! #hkfood#hkfoodie#香港美食#韓國菜#街頭藝術#韓式餐廳#韓式炒粉絲#蛋餅#長沙灣#長沙灣美食#sunharu
牛肉炒粉絲 - $78
芝士蛋餅 - $88