2024-03-02
今次我哋嚟到一間專營外賣韓式炸雞嘅店舖《Hong Korean Chicken》,佢喺元朗、石門同埋旺角都有分店,今次我哋就揀咗位於石門嘅分店去試。Menu 上除咗各款唔同味道嘅韓式炸雞之外,仲有韓式年糕、魚糕湯、炸雞卷餅等小食,無論係開party定自己一個食都有好多選擇。雖然係一間外賣店,但店員既服務及舖頭一啲小心思都十分抵讚👍。炸雞盒上附有個j有窿嘅膠蓋,設計可以防止剛炸起熱辣辣既炸雞所產生既蒸氣倒流到炸雞上令到佢變淋。因為第一次來,落order有選擇困難症既時侯🤣,店員主動介紹佢地既炸雞,亦會預先問我醬料需要分開另上定預先撈落炸雞到。🍗🇰🇷~🤩半無骨半有骨炸雞(HKD 172) 另加醬油&蔥味醬料(HKD 15/款) 第一次嚟食,當然要叫佢地嘅招牌炸雞啦🍗!佢哋咁啱有半半炸雞(半隻有骨炸雞同無骨炸雞),可以一次過試曬。呢個餐除咗炸雞,仲包括一小罐可樂、一碗酸蘿蔔同一碗椰菜絲。提醒大家,呢個餐嘅炸雞係原味,如果想加醬料,每款要另外加15蚊,我哋就揀咗醬油同蔥味。佢哋嘅無骨炸雞雖然用咗雞胸肉,但熟度掌握得恰到好處,唔會炸得過熟影響肉質;而有骨炸雞係半隻雞斬件再去炸。兩款醬料嘅味道都啱
~
🤩半無骨半有骨 炸雞(HKD 172) 另加醬油&蔥味醬料(HKD 15/款)
第一次嚟食,當然要叫佢地嘅招牌炸雞啦🍗!佢哋咁啱有半半炸雞(半隻有骨炸雞同無骨炸雞),可以一次過試曬。呢個餐除咗炸雞,仲包括一小罐可樂、一碗酸蘿蔔同一碗椰菜絲。提醒大家,呢個餐嘅炸雞係原味,如果想加醬料,每款要另外加15蚊,我哋就揀咗醬油同蔥味。佢哋嘅無骨炸雞雖然用咗雞胸肉,但熟度掌握得恰到好處,唔會炸得過熟影響肉質;而有骨炸雞係半隻雞斬件再去炸。兩款醬料嘅味道都啱啱好,唔會太鹹。👍🤤
~
💵價錢合理