2023-09-21 69 瀏覽
🐽法式fine dine就見得多😬韓國菜既fine dine又幾特別喎! 仲可以對住落地大玻璃既夜晚街景冷浪漫咁🤩。👅9-course tasting menu ($1480/人)Oouli Bu Gak: 紫蘇油炸包住濟州海藻,另外仲有釜山海苔😃紫菜類都有咁多花款! 略厭炸紫蘇油左少少🤔釜山海苔好食啲,似食緊紫菜天婦羅😗點三色豆腐醬食酸酸甜甜無咁單調~ Jagal-Chi: 係韓國直送既刺身😆店員會係麵豉醬到再加海鮮辣醬,點魚生食幾惹味😛左口魚裙邊好爽脆,左口魚肉個味清啲,質慼爽滑👍🏼醬油三文魚幾厚切,帶點魚油香! 醬油大蝦口感爽彈🦐醬油味濃得黎唔會過咸!Deul Kkae-Juk: 呢個韓國粥煮左15個鐘,質感綿稠到見唔到米粒😝入面有韓牛肉粒、蜆肉同蔬菜粒,陣咸鮮味幾重🤓連埋塊米餅一齊食更加有口感!Han-Ip: 成棵花咁呢個係韓國橡子果凍🤪質感似蕎麥麵,個凍汁酸酸地幾開胃😉面頭既章魚片亦唔韌口! 炸豆腐鱈魚籽三文治個配搭又幾得意🤓雖然未至於好夾,但幾特別既!Bo Yang-Sig: 呢個韓式參雞湯燴飯幾的骰😂店員拎住個好似香水樽咁噴啲參雞湯落去,係聞到陣參味幾清香😌不過飯粒硬左少

Bo Yang-Sig: 呢個韓式參雞湯燴飯幾的骰😂店員拎住個好似香水樽咁噴啲參雞湯落去,係聞到陣參味幾清香😌不過飯粒硬左少少,而且面頭既雞肉比較淡味都嚡口😕
Jili-Tang: 海鮮清湯面頭有一層泡泡同辣椒粉,個湯幾清甜🙂但一飲層泡就湧去喉嚨到容易濁親🤣隻釜山鮑魚就幾彈牙~
Jan Chi: 主菜簡左烤頂級1++韓牛同36小時慢煮濟州黑毛豬五花😬韓牛切到細細條,食落無咁膩👌🏻烤到半熟,肉質鬆軟而且幾有肉味,陣油香都岩岩好🙃黑毛豬層皮有彈牙感,本身已經有味,都唔算好韌😗係無乜特別驚喜!
JinSu-Sung Chen: 店員首先上左5種時令釜山拌菜😝再推架車仔黎,係我地面前將釜飯入面既農田珍珠米𢳂出嚟🍚配埋鰻魚湯,拌菜撈飯食終於覺得有飽腹感啦😁
Hu-Sig: 個甜品最有驚喜😍我最鍾意食麻糬同年糕個類煙韌野🤓呢個糯米年糕窩夫餅完全係我的菜🤤年糕煙煙韌韌,外皮烤到微脆幾香口👍🏻配雪糕食一凍一熱好夾!如果有黑糖醬加埋落去食一定仲正😎