最近造訪了荃灣的炑八韓烤親子餐廳,呢間係新分店,之前我哋去開觀塘個間多。呢間全新分店佔地5000呎,提供一站式的體驗,一樣包括有韓國燒烤美食和童心遊玩空間,童心遊玩空間有好多玩具及韓服借用拍照,而且仲多咗個波波池所以小朋友玩得更開心。🥰除咗有玩樂設施俾小朋友們盡情玩耍和發揮創意,當然同樣提供韓國燒烤美食,而且他們貼心地設計了健康幼兒餐單,適合六個月以上的幼兒,有小baby粥糊磨牙餅乾,非常方便爸爸媽媽和小朋友一同前來享受美食和玩樂!👍我哋升級咗個Combi聯乘兒童幸福公主的城堡套餐,這個套餐包括了韓國公主蛋包飯城堡、炸雞翼薯條和甜蜜士多啤梨香蕉奶昔。此外,還附送了Combi學習筷子或餐匙餐叉組合。👍❤️幸福公主的城堡套餐看起來就像一座童話中的城堡,色彩繽紛、造型精美。蛋包飯搭配著韓式蔬菜,口感豐富。炸雞翼薯條,炸得酥脆金黃,肉質鮮嫩多汁,香氣四溢。甜蜜士多啤梨香蕉奶昔,口感非常順滑,口味濃郁。🧡蜜蜂嗡嗡小跑車蜜蜂造型嘅韓式飯卷配沙律蜂蜜 炸雞,造型可愛💛蔥蒜牛五花牛五花肉烤肉,肉質鮮嫩,蔥蒜的香氣融入了肉中,增添了豐富的口味💚韓牛前胸肉高品質的牛肉,肉質嫰滑多汁,保持了頂級牛肉的美味💙炑

❤️幸福公主的城堡套餐
炸雞翼薯條,炸得酥脆金黃,肉質鮮嫩多汁,香氣四溢。
甜蜜士多啤梨香蕉奶昔,口感非常順滑,口味濃郁。
🧡蜜蜂嗡嗡小跑車
蜜蜂造型嘅韓式飯卷配沙律蜂蜜 炸雞,造型可愛
💛蔥蒜牛五花
💚韓牛前胸肉
高品質的牛肉,肉質嫰滑多汁,保持了頂級牛肉的美味
💙炑八秘製豬肉盤
豬肉烤肉套餐配秘製醬料,讓肉質更加鮮嫩多汁,味道豐富
💜韓國鰻魚半份
鰻魚經過烤制,外皮烤得香脆,內裡肉質鮮嫩,第一次烤鰻魚感覺新奇
🖤青檸梳打、藍橙奶昔
酸甜清新嘅飲品完全適合食韓燒解油膩

真係一個家庭聚會嘅好地方!👍 原來亦有提供烘焙工作坊,有機會下次要試下。😍