[第一次食:醱酵鮑魚人蔘雞湯]韓珍一直是我成日食嘅韓國餐廳,近日改左名啊!叫 @hanmat_empire ✨ 韓脈 (帝國中心) 味道同質素都依然好味餐廳質素依然維持水準!一來就安排大量餐前菜,未開爐之前,儀式感滿滿,堆得滿滿✨這裡的職員會幫手燒,店員很幫忙蛋餅這間餐廳的蛋餅非常好食,只要點選燒烤類主食,就會都一份鐵板燒蛋餅,每次都會被感動、滿足✨醬油蟹配紫菜飯✨醬油蟹唔係每一間餐廳都整得好食,要新鮮又沒有腥味,仲可以配飯,呢間絕對可以試吓。醬油是醬油蟹的精粹所在,爆多蟹膏,再配上半透明的蟹肉,個人會將蟹肉再浸一下香氣四溢的醬油汁再加上紫菜飯,絕對是最佳配搭五花肉韓燒一定要點五花肉,半肥半瘦的五花肉,燒得焦脆之後,加再生菜、蒜、泡菜,咁食就唔會咁膩又清爽醱酵鮑魚人蔘雞湯呢個人蔘雞湯,第一次點!原隻人蔘雞包住軟糯米,加上原隻醱酵鮑魚,養生補健之外,食完滿滿的正能量💪調味烤排骨&牛五花肉有店員幫手燒得肉質岩岩好,牛肉質素高,味道調得正🙌🏻個人配上白飯一起享用,加埋一口泡菜,極佳的享受。
[第一次食:醱酵鮑魚人蔘雞湯]

味道同質素都依然好味

✨醬油蟹配紫菜飯✨
呢間絕對可以試吓。
醬油蟹

醬油是醬油蟹的精粹所在,爆多蟹膏,再配上半透明的蟹肉,

五花肉

調味烤排骨&牛五花肉