2024-12-30
最近有啲想食燒肉,之前經過見到尖沙咀有呢間韓燒,就決定同朋友試下呢間😎 🔸 牛肉拼盤A ($560)拼盤超豐富🤩 包咗牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉加個湯(泡菜湯/大醬湯)✨ 每種肉都唔少,啱晒同朋友一齊share❤️首先,全部牛都好有牛味😮 好驚喜❤️另外,牛肋骨肉同板腱肉因為比較薄身,可以燒到外層有少少焦香😍😋 加上油脂分佈好靚好平均✨💛而肩胛肉要燒耐少少,油脂都較多,所以咬落去超爆汁😙最驚喜係有成塊肉眼扒😍 其實我唔太識燒😹 但店員教話先成塊燒,燒到咁上下就可以剪開再燒😆 我都好努力跟下😹 點知都幾好食🤩 啲肉好腍,肉汁又多🥹🩷另外都有好多韓式配菜,同埋有生菜可以包住肉食🥰 泡菜湯都少少辣,但非常足料❤️拼盤冇配飯,如果要加白飯就加$20🍚整體而言,牛肉好高質同好味❤️ 好適合一班friend一齊share一齊燒🔥
🔸 牛肉拼盤A ($560)
首先,全部牛都好有牛味😮 好驚喜❤️
而肩胛肉要燒耐少少,油脂都較多,所以咬落去超爆汁😙
拼盤冇配飯,如果要加白飯就加$20🍚