2020-07-02
見到維港夜景嘅韓國料理餐廳最近真係好耐無出街食飯,決定同個friend一齊去尖沙咀食個dinner享受一下。friend話好想去韓國,不如我哋就去食韓國料理啦!😂😂位於北京道一號嘅金饍韓國料理,環境非常舒服,地鐵站出去都非常方便可以容易搵到!🤗窗口有好大嘅落地玻璃,可以見到無敵維港夜景,一邊睇靚景一邊食好嘢,絕對係一種享受!🏙️晚市有優惠,而且+$25可以任飲汽水啤酒,超級抵!😝🍻門口有酒精搓手液同濕紙巾提供,非常貼心!入座之後店員好耐心介紹menu嘅嘢食,之後上咗韓國小菜,五款小菜都非常好味😊我同friend決定食泡菜豬肉鍋,個鍋好大份!有豆腐、泡菜、蘿蔔、芽菜、紅蘿蔔等好多料!非常豐富!😋而且湯底真係好好飲,有所有配料嘅精華,雖然個湯睇落好紅,不過唔會好辣㗎,有少少辣,都可以接受!個湯真係好鮮甜!😍豬肉真係好多呀!!!而且每塊都切的好厚身,食落感覺好新鮮👍仲有主食麵,麵擺入鍋入面煮,嗦曬泡菜同豬肉嘅湯汁,好彈牙好好味!唔會驚唔夠飽!😄我哋一人叫咗一杯嘢飲,薄荷檸檬同雜果賓治,兩杯都好好飲,好大杯,而且顏值仲好高!😆😆食完之後我哋仲想食,最後決定叫一份海鮮煎蔥餅,呢個餅真係好香口酥脆,
晚市有優惠,而且+$25可以任飲汽水啤酒,超級抵!😝🍻
豬肉真係好多呀!!!而且每塊都切的好厚身,食落感覺好新鮮👍
食完之後我哋仲想食,最後決定叫一份海鮮煎蔥餅,呢個餅真係好香口酥脆,每一啖都可以食蔥同海鮮,配料好豐富呀!☺
呢餐真係非常豐富,而且唔會失望,好好味!唔洗飛韓國都可以食都好味又正宗嘅韓國料理啦!仲可以睇住維港夜景食飯,超級正!!😄😄