2016-03-02 887 瀏覽
近排有唔少雜誌都有報導呢間韓式餐廳,因為佢地推出咗韓式火鍋套餐而且價錢都幾平~其實韓式火鍋咪姐係打邊爐,只不過湯底係用咗泡菜或者大醬嗰啲姐我就揀咗泡菜湯底,唔係好辣主要都係貪佢分量幾大,有牛肉、豬肉、海鮮、麵等等。鍋邊仲有芝士圈,將啲食物煮熟之後,就可以用芝士包住一齊食一月嘅時候,韓牛可以正式出口,流入本港喇~~而呢個Hanwoo War嘅特色就係有韓牛!!!!擺落湯底到,大概15秒到就可食喇,牛肉味都幾重,可惜泡菜味更加重,所以有啲浪費咗啲韓牛不過平平地,就可以食到韓牛嘅風味,都唔差套餐仲有好多唔同嘅海鮮,例如有大大隻嘅八爪魚同帶子咁。除咗1++嘅韓牛之外,都仲有豬肩肉,所以可以滿足到我呢啲肉食動物雖然我無影到,但係個火鍋唔係跟生菜,而係跟米紙好新奇,但係點解用米紙呢??我就唔知喇,好食咪得囉食食下有啲口渴,見到餐牌有個奇怪嘅Cocktail出於好奇心就揀咗佢~原來係倒咗啲紅色嘅糖漿係條玩具鯊魚到,跟住就可以再倒落杯藍色嘅伏特加到,成杯野就好似鯊魚係個海到咬完人之後,啲血係個海到漂浮咁 幾盞鬼
而且價錢都幾平~
Hanwoo War (一人)
我就揀咗泡菜湯底,唔係好辣

Hanwoo War (一人)
一月嘅時候,韓牛可以正式出口,流入本港喇
~~而呢個Hanwoo War嘅特色就係有韓牛
不過平平地,就可以食到韓牛嘅風味,都唔差
Hanwoo War (一人)

雖然我無影到,但係個火鍋唔係跟生菜,而係跟米紙
好新奇,但係點解用米紙呢??我就唔知喇,好食咪得囉
Shark Attack Cocktail
食食下有啲口渴,見到餐牌有個奇怪嘅Cocktail
出於好奇心就揀咗佢~
 幾盞鬼

題外話/補充資料: 圖片係二人分量,而且係兩個人起
2016-02-22
Shark Attack Cocktail