2020-01-18
之前見到朋友啲相覺得呢間韓燒食物同環境好似都唔錯就決定try try. 店入面標誌性既係有個大肚dum美國隊長係門口, 枱櫈抽油煙機都有美國隊長標誌🅰️至於食物呢, 評價係: 都ok既👐🏻想講成餐飯既mvp比左碟泡菜, 唔辣偏甜🤤芽菜個人偏好冇調味白雪雪版本白蘿蔔爽口但偏酸<調味豬皮>以前睇韓劇見到人食五花肉覺得好正, 自己試完就覺得還好. 最近睇韓劇啲人開始sell豬皮, 又會搞到人好想食, 結果食完都係覺得還好🆗厚片豬皮食到骨膠原既感覺, 但味道唔夠, 燒完偏乾身, 唔會好似中式肥豬肉皮咁食到juicy既感覺<牛舌>唉~ 作為逢牛脷必食既人對今次既牛脷表示失望, 唔關燒幾耐事, 係肉質點燒都係韌😢雖然牛油牛香味都有但係肉質真係破壞晒成塊牛脷<五花肉>正常發揮啦! 肉有軟骨痴住未必個個接受到(至少我朋友接受唔到👽)調味唔錯既! 順帶一提佢個燒肉汁幾好味, 同其他餐廳比會再香啲👍🏻<水冷麵>呢個係普通版水冷麵, 佢仲有個寒冰水冷麵(?!)有水果雪條. 要挑剔既係普通版真係唔係幾夠凍, 白蘿蔔係腍啤啤架(點解?!!!)其餘麵質
想講成餐飯既mvp比左碟泡菜, 唔辣偏甜🤤
芽菜個人偏好冇調味白雪雪版本
白蘿蔔爽口但偏酸
<調味豬皮>
<牛舌>
<五花肉>
<水冷麵>
呢個係普通版水冷麵, 佢仲有個寒冰水冷麵(?!)有水果雪條. 要挑剔既係普通版真係唔係幾夠凍, 白蘿蔔係腍啤啤架(點解?!!!)其餘麵質味道都唔錯呀🤷🏻♀️
好啦~ 總之mvp係配菜泡菜🙂