2020-04-02
⭐️ JMT Coffee~西營盤⭐️ 今次終於黎試下韓系Cafe😍🇰🇷仲要係#黃店 💛店舖唔係好大,以白色為主調⚪️非常之簡約明亮👍🏻有兩幅連儂牆🎗裝修真係幾特別,入面會播好大聲嘅k-pop音樂(淨係聽到ikon嘅歌)😂覺得自己好似落咗club咁 LOL 食物選擇並唔多,主要以飲品同咖啡為主☕️🍹佢嗰髒髒咖啡睇落真係勁吸引🤩1️⃣ Dirty Coffee $58見到呢杯咖啡真係有種好澎湃嘅感覺🤩好有視覺上嘅衝擊😍啲cream湧晒出嚟個杯同個杯墊度,再加埋啲可可粉睇落真係好dirty😂賣相一百分💯表層嘅奶泡飲落好似tiramisu,幾香濃同滑😋再加埋下面嘅espresso幾濃郁,但係咖啡帶酸😕攪勻咁飲個甜度同酸度先會平均返少少,但係我都唔太鍾意咖啡帶酸🧐2️⃣ Spam Box $52賣相望落真係好吸引😍用午餐肉罐頭裝住即叫即炸嘢午餐肉條,入口香脆🤤偏鹹,但係唔會話太油膩!覺得價格偏貴💸因為份量好少 💡總括而言,依家係一間好有特色嘅韓式咖啡店,打卡一流呀😂📸 仲要係#黃色經濟圈 💛大家可以試吓佢嘅飲品,支持下小店!#hkhungryfoodie西營盤#hkhungryfoodi
1️⃣ Dirty Coffee $58
2️⃣ Spam Box $52
#hkhungryfoodie西營盤#hkhungryfoodie韓式#hkhungryfoodiecafe