餐廳: 韓樂 (小西灣廣場)
資訊:

2019-07-06 379 瀏覽
依間鋪喺小西灣商場裡面,食韓式野。一向覺得依個品牌做得唔錯,間唔中黎開小西灣都會過黎食tea。menu有好多選擇,我叫左一口炸雞湯粉絲。粉絲可以揀轉部隊麵或者加$3轉烏冬,我揀左部隊麵。雖然menu度有個辣椒符號,不過其實佢嘅湯底係完全唔辣,而且亦都唔係清湯無味。碗麵都仲有啲雜菜、菇同埋半隻蛋。另外,依個餐嘅主角就係炸雞,不得不提佢炸雞嘅分量真係好多,有10粒以上,估唔到下午茶都會比咁多。而且炸雞都好好食,啲醬甜甜辣辣咁,幾開胃。佢有少少微辣,不過連我依啲唔食得辣嘅人都頂得順同埋覺得好好味。依個餐真係好抵食,$38已經食到好飽。我次次黎都幾乎會叫依個。不過其實餐牌裡面其他野都一樣好吸引,不妨可以黎試下。

2019-06-30
下午茶