2024-01-11
踩入Red Chicken嗰刻,個肚已經響起小鼓,準備迎戰啦!嚟到我要試嘅第一款菜就係佢哋嘅腎同雞皮。啲雞皮嘅脆口感真係得嚟唔易,啲腎又炸到恰到好處,咬落去彈牙得嚟又唔會膠命,食得我咁㗎唔同樣👌。拌上頭嗰啲帶點芥辣味嘅醬汁,仲真係一絕!酸酸地嘅蘿蔔起到咗完美嘅平衡作用,簡直洗滌埋個口腔裡邊嘅油膩,正!再嚟,就係秘製蜂蜜炸雞。啲炸雞外皮唔會過厚,炸到金黃色嘅炸雞件件鬆脆,入口嗰陣嘅肉汁一流出嚟,真係爽到講唔出嘢嚟😍!蜂蜜醬嘅甜酸味調節得宜,為呢句嘢加幾分!至於芝士泡菜煎餅呢,佢呢塊真係有份量!裡面嗰芝士可以拉到老長,吃嘅時候記得要小心,熱辣辣嘅煎餅加上嘎登嘅芝士,食落就真係過癮。泡菜雖然唔算最正宗,但佢嘅微微辣添,夠哂kick,整體味道都算係嘢吹噏,只係可能油多咗少少,要輕啲食法啦😅。寫到呢度,口水都忍唔住流晒出嚟,下次試完又有新發現,我會第一時間share俾大家!食貨嘅你,又點可以錯過呢?🍗🔥🤤