2016-02-03 415 瀏覽
行開深水埗 就同媽媽去rice love食野 好彩早到 食飽飽8點半左右 門口已經大排長龍😂 前菜我地叫左鴨胸沙律同吉列豬扒沙律配千島醬 份量好大下😂沙律菜有生菜·粟米·豆苗·車尼茄 蔬菜非常新鮮 好清甜 店主好大方 千島醬並不少唷 足夠食晒全碟👍🏼 吉列豬扒表面睇少少乾 但食落係外脆內軟 非常juicy 鴨胸油脂分布平均 煙"分"味道配上爽甜沙律一流 主菜叫左小食拼盤同最出名嘅芝士溶岩蛋漿飯 德國腸仔·薯格·秘醬芝麻雞翼·魷魚圈·芝士大蘑菇 小食拼盤一啲都唔小 以上5款皆是😂 德國腸仔 香料十足 微辣 有咬口 獨家醬料配上燒雞翼 甜甜辣辣 惹味非常 芝士大蘑菇 加了自家醬料配芝士 濃濃菇味又juicy👍🏼接住落係最令人期待嘅岩漿蛋飯喳喳聲嘅鐵板上有泡菜火腿炒飯店員即席係熱辣辣嘅鐵板炒飯周邊淋上蛋漿輕輕用匙更同炒飯撈一撈 再將一碗芝士倒上面 無錯!係一碗芝士! 再撈撈撈 嫩滑嘅蛋漿配上熱溶嘅濃濃芝士可以瘋狂地拉起芝士絲😂😂炒飯微微嘅酸辣味 加上粒粒泡菜同腸仔再混合滑蛋同芝士 令口感極為豐富!😋

接住落係最令人期待嘅岩漿蛋飯

喳喳聲嘅鐵板上有泡菜火腿炒飯