2024-10-08
爸爸最近返工日日加班😱忙到顛左,難得放假出旺角行朗豪坊,經過10樓檸茶見到餐廳入面裝修,己經急不及待💨入左去。餐廳裝修係韓國街頭大排檔風格,尤其有紅綠燈🚦同地下條馬路,勁有特色😍。🌈海鮮&五花肉三合街頭風味點少得gas爐,等左一陣滿滿既一碟放上枱,入面有帶子,鮑魚,勁大條八爪魚,五花肉都勁多片,配菜有芽菜同泡菜,最驚喜係會有專人幫我地炒,岩晒帶住小朋友既我。🌈海鮮煎餅煎餅煎到金黃色,沒有過多既粉漿,入面口感QQ,餡料豐富,吾洗點醬都好好味。☀️套餐B🌈Bingo特製紫菜包飯(芝士及牛肉)檸茶大愛紫菜包飯,一個人食左5件,估吾到佢連入面既黃瓜都食埋。🌈蜂蜜黃油炸雞(半份)食韓國菜一定要點炸雞,炸雞炸到脆卜卜,肉質仍然嫩滑,雖然半份但都好大份。🌈凍蜜桃茶 & 可樂密桃茶好飲,爸爸後尾都加多杯。埋完單突然熄燈播歌,原來有人生日呀,勁有氣氛,正到爆!!!📍Bingo & Cook📌旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖#朗豪坊 #韓國菜 #韓國大排檔 #旺角必食 #旺角好去處 #旺角美食地圖 #餐廳推介 #假日好去處 #ilovefood #hkfood #美食推介 #美食日記 #香港美食#
🌈海鮮&五花肉三合
🌈海鮮煎餅
☀️套餐B
🌈Bingo特製紫菜包飯(芝士及牛肉)
🌈蜂蜜黃油炸雞(半份)
🌈凍蜜桃茶 & 可樂
密桃茶好飲,爸爸後尾都加多杯。
埋完單突然熄燈播歌,原來有人生日呀,勁有氣氛,正到爆!!!
📍Bingo & Cook
📌旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖
#親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #lemontea.519 #凍檸茶