2022-09-23 289 瀏覽
第一次嚟到呢間令人聞風喪膽嘅韓式小店,聽講呢間店的老闆態度麻麻,我就入去試下午市堂食。今日老闆的心情應該可以,起碼冇大聲鬧人。入到去第一時間記得掩翻埋度趟門,如果唔係就比人鬧喇。之後排隊,堂食的話記得先嘟安心同針紙,我都差D唔記得嘟安心,好在老闆只係唔耐煩,冇鬧我。老闆廣東話麻麻,都聽得明廣東話,我用英文落單,講number得喇,我聽嘢都有小小困難,我點左蔬菜什錦飯,佢會問你要豬牛雞,原來會加少少肉嘅,另外叫左玉竹茶,佢會問你熱定凍,比完錢,佢會指你坐邊,我會嘢食覺得夠熱,蔬菜豐富好食,覺得淡可以自己加D甜醬,記得快D加,如果有人黎食,佢之後會你未食完會收番支醬㗎!整體食物價錢ok,可以認識唔同文化都係好,希望大家嚟到都少D誤會,可以多D溝通,享受韓國美食!
2022-09-23