2021-10-02
呢度前身係Simply Life搖身一變變左新派韓式餐廳,以簡約白色為主調,四周都放滿乾花作裝飾,少女得黎又帶點文青風格無骨蜜糖炸雞(半份)炸雞係每次食韓式料理必叫的食物,無骨更加岩晒我呢d懶人,甜甜的蜜糖味,我鍾意呀,但炸雞黎到唔夠香脆同熱辣辣,感覺是一早炸好一大堆似的,真係非常失望沙律吧收銀隔離有個沙律吧,我點了兩款沙律,分別係紅菜頭同薯仔蛋沙律,兩款都加左唔少沙律醬,味道都不錯盛夏白桃梳打粉紅色既梳打,好少女既顏色,白桃果肉都幾清甜,個忌廉雖然靚但比較膩,有d影響左成杯好清既味道無花果梳打無花果梳打賣相雖則無白桃梳打搶眼,但味道清清甜甜,都幾好飲慢煮雞胸蛋包飯蛋包飯個蛋脹卜卜的,一𠝹開蛋漿微微滲出,好治癒呀,慢煮雞胸唔榎,再配左d沙律菜,都幾飽肚除左個炸雞,其他食物同飲品都係不錯的,可能餐廳係open area,加上點餐同攞餐具食物全部都係以自助形式,令我覺得有d似食緊快餐店🤭
無骨蜜糖炸雞(半份)
沙律吧
盛夏白桃梳打
無花果梳打
無花果梳打賣相雖則無白桃梳打搶眼,但味道清清甜甜,都幾好飲
慢煮雞胸蛋包飯